Home Wandelingen Contact Rustplaatsen Indrukken Muziek

Wandelingen en fietsroutes.

Weer eens wat anders op een mooie dag, rondje rivier de Giessen op de fiets, ca 16 km.

Start bij het station Hardinxveld-Giessendam, Fiets richting Parallelweg naar de spoorweg overgang richting Giessenburg.
Genieten van de omgeving door het centrum van Giessenburg. Volg de Doetseweg, ter hoogte van nr 34 een leuke stop bij De Graanbuurt, om een aantal leuke winkeltjes te bekijken met een tweetal uitschieters.
Het Sinkeltje van Jacqueline Jansen een bonte verzameling oude spullen uit voorbije jaren.


En loop voor een rustmoment binnen bij koffie-thee lokaal De bonenbeurs van Bas van der Stoep. Barista Service Nederland
Dan verder fietsen richting provinciale weg de N216 oversteken en neem de andere kant van de rivier de Giessen weer richting Giessenburg. Verder richting Giessen-Oudekerk mooi centrum met oude kerk en bankje om de benen te strekken. Dan verder richting Hardinxveld-Giessendam komt men langs Museum de Koperen Knop het cultureel en historisch centrum in de Alblasserwaard. Een laatste trap en men is weer bij het station Hardinxveld-Giessendam.

 

Rondwandeling vanaf Station Sliedrecht, ca 13 km.

Door de polder over oude tiendwegen met sloten, knotwilgen, een molen, authentieke boerderijen en de archeologische vindplaats van Trijntje (7000 jaar oud).

 

Van Kijkduin naar Scheveningen, 14km.

Met haven en zeegezichten door mooi geaccidenteerd rustig duingebied en bezoek aan een strandjutters museum.
Afsluitend kan de honger gestild worden in een Mexicaans restaurant (tegen 50 plus prijzen).

 

Van Gorinchem naar Hardinxveld, 16 km.

Wandeling door natuurgebied de Avelingen en langs de rivier de Giessen, eindigend bij station Hardinxveld - Giessendam.
Aldaar is er gelegenheid om te eten bij restaurant "De Koperen Snor".

 

Rondwandeling Goudriaan, 10 km.

Landschaps wandeling met bezienswaardigheden onderweg, oorlogsgraven van piloten van een in 1944 neergestorte bommenwerper.
Langs de route zijn te bezichtigen het museum van beeldhouwer Lanchelevici en een wipwatermolen van 200 jaar oud.
Start, eind en rustplaats van deze wandeling is restaurant "Het Raadhuis".

 

Gevarieerde landschapswandeling, 18 km.

Start bij station Sliedrecht, de wandeling voert u richting Wijngaarden, eventueel met bezoek aan het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in het Alblasserbos.
Verder gaat de wandeling over verharde wegen en onverharde paden met mooie vergezichten en nostalgische boerderijen. Via Wijngaarden en Hardinxveld-Giessendam, langs de Tiendwegmolen richting Giessenburg, waar in het verleden de marskramers liepen.
Als tussenstop museum de Koperen Knop, alwaar men de benen kan strekken en eventueel een wandelaarslunch met koffie kan gebruiken.
Het eindpunt is station Hardinxveld-Giessendam.

 

Rondwandeling Nieuwpoort, 16 km.

Vanuit Nieuwpoort richting het Ooievaarsdorp Liesveld.
Achterlangs Groot-Ammers naar de Ammersche Boezem. Over een smalpad lopend passeert men een viertal mooie Hollandse watermolens.
Voordat men door de weilanden dieper de polder in duikt, kan de inwendige mens versterkt worden met koffie of thee met heerlijk appelgebak, in de romantische theetuin De Winde met uitzicht op enkele molens.
De route loopt verder over weilanden, hier komt men diverse soorten weideplanten tegen, en grote kans dat men de zilverreiger ziet.
Verder vanuit Goudriaan loopt men langs een pad met weilanden en sloten en komen de schapen u tegemoet.
Eind bestemming Nieuwpoort, tijdens de wandeling ervaart men de rust en schoonheid van de polder.

Tom